2016-03-07 22:27:19• hírek • MTi

Jimmy Carter volt amerikai elnök befejezte a rákellenes kezelést

"Az orvosok úgy döntöttek, nincs többé szükégem kezelésre" - fogalmazott Carter a Maranatha baptista templomban, ahol rendszeresen tart bibliaórákat.

A CBS televízió tudósítója szerint a jelenlévők óriási tapssal fogadták a hírt. A Carter Központ vezetője, Deanna Congileo közleményben erősítette meg az információt, de óvatosabban fogalmazott. "Az elnök továbbra is orvosi ellenőrzés alatt marad, s ha szükséges, folytatják nála a kezelést" - olvasható az atlantai székhelyű központ közleményében. Deanna Congileo pontosította azt is, hogy Cartert tavaly augusztustól idén februárig kezelték.

A 91 éves politikus tavaly augusztusban jelentette be, hogy melanómával - a bőrrák agresszívabb és veszélyesebb fajtájával - küzd, s a betegség átterjedt a májára és az agyára is. Akkor Carter azt mondta, hogy amikor megtudta a diagnózist, arra számított, hogy már csak hetei vannak hátra. Cartert először megműtötték, majd sugárkezelésnek vetették alá, s végül a nagyon ígéretesnek tartott immunterápia egyik legújabb gyógyszerével kezelték. (mti)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: